Başkan Muhsin Yazıcıoğlu Belgeseli HDTV 720p indir



"12 Eylül detaylı şekilde ele alınmadı"
Yenilmez, 12 Eylül döneminin sanat camiası tarafından detaylı şekilde ele alınmadığını aktardı.
Topluma ayna tutması gereken sanat camiasında 12 Eylül döneminin "ahlaklıca" hiç işlenmediğini dile getiren Yenilmez, "Hep sol taraftan bir hesaplaşma oldu. Sağ tarafta ise sanatsal noktadaki insan azlığından dolayı bir anlatım eksikliği vuku buldu. Nazım Hikmet yokluk içinde ölmüştür. Ama Nazım Hikmet'in tiyatrosunu yapanlar, kitaplarını basanlar holding oldular. Biz bunu rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile hep konuşurduk." ifadelerini kullandı.
Belgeseli, bu akşam TRT 1 ekranlarında saat 23.30'da izleyebilirsiniz...
1993'te BBP'yi kurdu
Muhsin Yazıcıoğlu, 1987'de arkadaşlarıyla Milliyetçi Çalışma Partisinde (MÇP) siyasete girdi ve partinin genel sekreter yardımcılığı görevinde bulundu.
Yazıcıoğlu, 1991 genel seçimlerinde üç partinin oluşturduğu ittifak bünyesinde Sivas milletvekili olarak TBMM'ye girdi. 1992'de bir grup arkadaşıyla MÇP'den ayrılan Yazıcıoğlu, 29 Ocak 1993'te BBP'yi kurdu ve partinin genel başkanlığına seçildi.
Yazıcıoğlu'nun ölümü
Kahramanmaraş mitinginin ardından Yozgat Yerköy mitingi için havalanan Yazıcıoğlu'nun helikopteri, 25 Mart 2009'da saat 15.03'te düştü.
Yazıcıoğlu dahil 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopterin enkazı, Keş Dağı yakınlarındaki "Kanlı Çukur" mevkisinde bulundu.
Otopsi raporu sonucu iç kanama geçirmesi sonucu öldüğü tespit edilen Yazıcıoğlu'nun cenazesine 48 saat sonra ulaşıldı.





Hiç yorum yok: